Current Affairs & General Knowledge Questions – 06 July 2016

Current Affairs & General Knowledge Questions – 06 July 2016Current Affairs & General Knowledge Questions - 06 July 2016

1.Which state became the first state to introduce minimum wages for part time workers?
Ans. Rajasthan

2.World’s largest Charkha (Spinning wheel) was unveiled in which Airport?
Ans. Indira Gandhi International Airport,New Delhi

3.Abbas Kiarostami was passed away,he is_____
Ans. Iranian film Director

4.A three-day Woodpecker Environment and Wildlife Film Festival will begin in which place?
Ans. Shimla , Himachal Pradesh

5.India has signed MoU in the field of Traditional systems of Medicine and Homeopathy with which country?
Ans. Tanzania

6.The world famous Rath Yatra or chariot festival of Lord Jagannath has celebrated today in Puri.Puri is belongs to which state?
Ans. Odisha

7.The Environment Pollution Control Authority (EPCA) recommended a green cess on diesel vehicles of what  percent?
Ans 20-22 %

8.Which bank has launched ‘Elite’ premium credit card?
Ans. SBI

9.The Union Cabinet approved for setting up major gateway container port for Indian cargo in which state?
Ans. Tamil Nadu

10.Name the IIT , which is set up centre for science of  happiness?
Ans. IIT-Kharagpur

11. Panna National Park is located in which state?
Ans. Madhya Pradesh

For More GK Updates :- Click Here

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *