Current Affairs & General Knowledge Questions – 07 July 2016

Current Affairs & General Knowledge Questions – 07 July 2016Current Affairs & General Knowledge Questions - 07 July 2016

1. Name the first Indian Gymnast,Who bagged ” world class Gymnast “Award by Federation Internationale de Gymnastique (FIG)?
Ans. Dipa Karmakar

2.India’s rank in 2016 networked Readiness Index released by WEF (World Economic Forum)?
Ans. 91st (topped : Singapore)

3.Name the service,Which was launched SBI for a social media banking platform for Facebook and Twitter

users?
Ans. SBI Mingle

4.Union govt. constituted a committee to examine the feasibility and desirability of new financial year.Who is the head of committee?
Ans. Shankar Acharya

5.Which country has inducted its largest indigenously-built transport aircraft, named as Y-20?
Ans. china

6.Where is the Head Quaters of International Bank for Reconstruction and Development (IBRD)?
Ans. Washington D C

7.Name the Writer, Who won the ‘ 2016 Caine Prize ‘ for his story ‘ Memeories we Lost’?
Ans. Lidudumalingani Mqombothi (South Africa)

8.Who has been appointed new Chief Secretary of Uttar Pradesh?
Ans. Deepak Singhal

9.Name the cricketer, Who has set a Guinness World Record for the highest catch of a cricket ball?
Ans. Nasser Hussain (Former England Captain)

10.Which country has surpassed Saudi Arabia & Russia as the global leader in oil reserves?
Ans. United States (US)

11.Water Resources Minister Uma Bharti inaugurated what number of projects under the Namami Gange Programme?
Ans. 231

For More GK Updates :- Click Here

Are you Looking for IBPS Exam- Register Now

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *