Current Affairs & General Knowledge Questions – 08 July 2016

Current Affairs & General Knowledge Questions – 08 July 2016:-Current Affairs & General Knowledge Questions - 08 July 2016

1.Union Home Minister Rajnath Singh inaugurated the 2nd BRICS Drug control meeting in which place?
Ans. New Delhi

2.India has singed Mou on Drug Trafficking ,pulse trading and sports with which country?
Ans. Mozambique

3.Om Prakash Sonik , also known as Omi has passed away,he is ____
Ans. Music Director

4.Who is the new Chief Excutive Officer (CEO) of IDFC Mutual Fund?
Ans. Vishal Kapoor

5. Who unveiled India’s first Centre of Excellence focused on Internet of Things (CoE- IoT)in Bengaluru?
Ans.National Association of Software and Services Companies (NASSCOM)

6.Who has been appointed as the Controller General of Defence Accounts(CGDA)?
Ans. S K Kohli

7. Which state govt has taken up a project to set up a three biotechnology hubs?
Ans. West Bengal

8.Who has been re-elected the the Chairman of Maharastra Legislative Council?
Ans. Ramraj Naik Nimbalkar

9.Name the Typhoon(Storm),which hit Eastern Taiwan?
Ans. Nepartak

10.Which state govt has conducted ” Smart Pulse Survey ” for collecting socioeconomic data of 1.48 crore households in the state?
Ans. Andhra Pradesh

11.Russian President has signed the conttoversial “anti-terrorist ” legislation dubbed ” Big Brother ”
measures by critics.Who is the President of Russia?
Ans. Vladmir Putin

12. 12. India is World’s ______ largest mobile app economy?
Ans. 4th (China,US and Brazil: 1st three)

For More GK & Current Affairs : Click Here

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *