Current Affairs & General Knowledge Questions – 11 July 2016

Current Affairs & General Knowledge Questions – 11 July 2016

1.Which team has won the 2016 Euro Football Championship title?
Ans. Portugal (Runner : France)

2.Amal Dutta has passed away,he is ____
Ans. Football Coach

3.Meghalaya Governor has launched the Pradhan Mantri Surakshit Matritva Abhiyan (PMSMA).Who is the Governor of Meghalaya?
Ans. V.Shanmuganathan

4.Who won the British Grand Prix Formula -1 for 4th time?
Ans. Lewis Hamilton

5.Name the player,Who won the Wimbledon 2016 Men’s title?
Ans. Andy Murray (Runner : Ronich)
Women’s Doubles : Serena Williams & Venus Williams

6.Who has conferred with AAAI (Advertising Agencies Association of India) Lifetime Achievement Award?
Ans. Srinivasan K Swamy

7.Name the city,Which is named as 2016 World best city released by Forbes?
Ans. Charleston (US)

8.What is the Theme of World Population day 2016,which is observed on July 11?
Ans. ” Investing in teenage girl”

9.Who is the new acting Governor of Arunachal Pradesh?
Ans. Thatagata Roy

10.Name the 13 years boy,who has won the India’s Got Talent 2016 (7th season)?
Ans. Suleiman (Amritsar)

11.Who has been named Best banking CEO in Asia?
Ans. Aditya Puri (HDFC MD and CEO)

12.Which Currency became the 2016 Worst performing Currency?
Ans. Pound

13.Who has won the Gourmand World CookBook Award for 2015-16?
Ans. Nimi Sunil kumar

14.India has signed 5 agreements with which country?
Ans. Tanzania

For More GK & Current Affairs : Click Here

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *