Current Affairs & General Knowledge Questions – 13 July 2016

Current Affairs & General Knowledge Questions – 13 July 2016

1.The sixth World cup Kabaddi championship will be held in which place?
Ans. Punjab (From November 03 to 17)

2.Who is topped in the list of World’s highest paid celebraty released by Forbes?
Ans. Taylor Swift (Musician)
From india : Shaurukh khan (86)
Akshay Kumar (94)

3.SBI (State Bank of India) has signed a MoU to promote innovation by start-ups in the financial
sector with which IIT?
Ans. IIT Bombay

4.William H McNeill has passed away,he is _______
Ans. World Historian

5.Which state made a record of planting 5 crore trees on a single day?
Ans. Uttar Pradesh

6.IDFC bank has acquired micro lender Gram Vidiyal in an all-cash deals.Gram Vidiyal is belongs

to which state?
Ans. Tamil Nadu

7.Which state has to set up 21 women plice stations?
Ans. Arunachal Pradesh

8.The 14th Homeless world cup 2016 (Football tournament) held in which place?
Ans. Glasgow (Scotland)

9.India’s first Spa for transgenders launched in which state?
Ans. Tamil Nadu

10.India has signed a deal for construction of Coal fired power plant (1320MW) with which
country?
Ans. Bangladesh

11.Anirban lahiri belongs to which field.Who has qualified for Rio-olympics?
Ans. Golfer

For More GK & Current Affairs : Click Here

Updated: July 14, 2016 — 5:18 am

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Latest Govt Jobs notification Bank Jobs results © 2017 Frontier Theme