Current Affairs & General Knowledge Questions – 16 July 2016

Current Affairs & General Knowledge Questions – 16 July 2016

1.Which state became the first state in India to have “Happiness Department”?
Ans. Madhya Pradesh

2.The book “Courage & Commitment”is an Autobiography of _____
Ans. Margaret Alva (political leader)

3.RBI has set up inter-regulatory  working group on FinTech & Digital banking.Who is the Head of this group?
Ans. Sudharsan Sen

4.WHO (World Health Organisation) has declared as Maternal and Neonatal Tetanus free country.Name the country?
Ans. India

5.Which state has launched new state economic policy?
Ans. Mizoram

6.Name the Indian place,which has part of the UNESCO’s World Heritage site?
Ans. Nalanda Mahavihara (old Nalanda University)

7.Which country has became the first YAWS free country?
Ans. India

8.Country’s first industrial park for Women started in which place?
Ans. Uttarakhand

9.Who inaugurated the first edition of “India Skill competition”?
Ans. Pranab Mukherjee

10.Name the state,which has launched the facility of virtual and digital classrooms across 32 ITIs in state?
Ans. Maharashtra

For More GK & Current Affairs : Click Here

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *