Current Affairs & General Knowledge Questions – 19 July 2016

Current Affairs & General Knowledge Questions – 19 July 2016

1.Who is the new Chief Economist of World Bank?Current Affairs & General Knowledge Questions – 19 July 2016
Ans. Paul Romer

2.Tata based Trust “TATA STRIVE” its first Skill development centre launched in which place?
Ans. Hyderabad

3.Mubarak Begum was passed away in Mumbai,she is ____
Ans. Playback Singer

4.Who won the 2016 MRF MoGrip FMSCI National Rally Championship(2W  MRF Rally of Coimbatore)?
Ans. Abdul Wahid Tanveer

5.Who is the new Prime Minister of Australia?
Ans. Malcolm Turnbull

6.Cabinet released what amount of money under MGNREGA 2016?
Ans. Rs.28000 crore

7.Who has appointed as the UNESCO Artist for peace?
Ans. Kudsi Erguner

8.Which state has launched a scheme for free bus pass for school & college students for 2016-17?
Ans. Tamil Nadu

9.Who won the 41st All India Electricity Board Kabaddi tournament title held in Tamil Nadu?
Ans. Himachal Pradesh

10.Which player has no.1 rank in the test rankings?
Ans. Yasir Shah (Pakistan)

11.India has signed to enhance technical and Industrial cooperation in hydrocarbons and energy with which country ?
Ans. USA

12.Government allotted how much capital to 13 PSU banks for FY-2017?
Ans. Rs.29,915 crore

For More GK & Current Affairs : Click Here

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *