Current Affairs & General Knowledge Questions – 22 July 2016

Current Affairs & General Knowledge Questions – 22 July 2016

1.Name the facility,which has launched by Corporation bank for Credit card holders?
Ans. “Green PIN”

2.Which state government has constituted a State Technical Advisory Group on Immunisation (STAGI)?
Ans. Kerala

3.Name the person,who has conferred with Pravasi Bharatiya Samman?
Ans. S.R.Nathan

4.What is the rank of India’s Indian Oil Corporation in Fortune 500 companies list?
Ans. 161st

5.Domonique Arnaud was passed away,he is ____
Ans. French Cyclist

6.What is the India rank in the Sustainable Development Index?
Ans. 110th Topped by Sweden

7.Who is the new CEO of UIDAI (Unique Identification Authority of India)?
Ans. Ajay Bhusan Pandey

8.Who is the Head of the committee,to prepare a Draft plan on Ganga river?
Ans. Giridhar Malviya (Retd. Justice)

9.Which state tourism has won two Gold awards at PATA(pacific Asia travel Association) awards?
Ans. Kerala Tourism

10.Name the person,who has entered into Guinness Book World record for complete the Indian golden Quadrilateral on Foot?
Ans. Michelle kakade (Pune)

11.Who is the Chairman & CEO of Fox News Channel,Who has resigned his post?
Ans. Roger Ailes

12.Which bank has inaugurated an all women branch in Kolkata?
Ans. Axis bank

For More GK & Current Affairs : Click Here

Updated: August 21, 2016 — 9:25 am

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Latest Govt Jobs notification Bank Jobs results © 2017 Frontier Theme